“Jak se na ty tvoje šílené závody připravuješ?” Přesně takhle! (33./34. týden)

Jak se vlastně na ty tvoje šílené závody připravuješ. Já si to nedovedu představit“. Tak tuhle větu jsem v různých obměnách a jazycích slyšel mockrát. Většimou se tak stalo po návratu ze závodu, kdy použitou formulaci notně ovlivňovala hloubka regenerace (rozuměj počet vypitých škopků), a co za incident se zvířetem a nehodu s kolem jsem zrovna zažil. Dlouho jsem váhal se zveřejněním, ale pak jsem si řekl, že když se mi někdo může vysmát v závodě, může i v tréninku. Takže tímto článkem zakládám (snad) pravidelné tréninkové okénko. Nemělo by to být jen výčet kilometrů a číslíček, ale prostě o tom, co všechno se může při tréninku stát. A ti co mě znají ví, že mě se pořád něco stává.

A krom toho i nějaké tipy, finty a celkově záznam, co zajímavého se mi přihodilo. Poslední úvodní poznámka je k intervalu a formátu – týdenní blok mi přišel příliš krátký (někdy to nevystačí ani na jeden závod), můj trénink často nekopíruje týdenní cyklus a týdně bych to asi nezvládal. Tak jsem se rozhodl pro dvojtýdenní období. Někdy mám záznam z Garmina, někdy ne, tak už to chodí. Bohužel některé záznamy jsou zatím neúplné. To je způsobeno buď špatným nastavením funkce Autoresume nebo taky tím, že jsem jej někde zastavil, pak zapomněl pustit a podobně. Postupně se to snad zlepší. Tak hurá na to:

Po 12.8. Volno – ne, že bych neměl co dělat, dřel jsem od nevidím do nevidím (a do zase vidím, do úterý do rána), ale nezbyl čas na běhání. //Tomu říkám začátek veřejného tréninkového deníčku 🙂
Út 13.8. Běh 1:08/15,0km – Běh v Šumperku, kolem Městských skal, dost jsem si to užíval, zase na domácí půdě..
St 14.8. Běh 3 x (4 x 1+3 min schody ostře nahoru a 3min výklus okolo zpět + 1 km interval do kopce (cca @4:40) + 2,2km výklus). Tady z toho zápisu to vypadá strašně složitě, ale zas tak složitý to není. Vyběhnout na Kravák, tam 4x vybombit dlouhý schody – minuta nahoru a zhruba tři minuty zklusání okolo zase na začátek schodů. Když to mám oběhnutý, tak volně oklikou na zastávku Úvoz (2,2km) a odtud interval (cca 1km) do kopce na konečnou tramvaje. A tohle celý třikrát. Když se to provede dobře, tak je to kvalitní trénink, obzvláště od konce intervalu na začátek schodů to je fakt kousek a ještě z poloviny do kopce. Takže ty první schody po každém intervalu hodně bolí… Tuto motanici mám i částečně na Garminu.

Čt 15.8. MTB 2:18/50km. Krásný traily kolem Brna. Bylo by to ještě hezčí, kdybych ten den už podruhé nepíchl a nemusel tak docházet pěšky.
Pá 16.8. MTB 4:05/103km Do Otínovse, přes Přehradu a podobně. Delší, než jsem čekal, ale moc krásné počasí.
So 17.8. MTB 1:30/2x20km Do Krasu a zpět. Pěkně jsme polezli. Jen pár cest, za to jsem se tam ale pořádně vytrápil a díky “hodně dynamickému jištění” i dost potrénoval obzvláště v partiích, kde mi to nešlo.
Ne 18.8. MTB 2:22/65 km. Domů z Krasu. První půlka v trailu, druhá po silnici. Na konci už jsem byl docela koženej, leze na mě nějaká viróza. Musím se dat co nejrychleji do kupy, ve středu máme AR.

Po 19.8. Volno, dávám se do kupy, pokrok je znatelnej.
Út 20.8. Volno, už jsme na místě AR.
St 21.8. Czech Adventure Race (CZ AR) – Start v Kroměříži v 10 ráno, do cíle jsme dorazili po 53 hodinách, tedy v pátek ve 3 odpoledne. Obsadili jsme 2. místo, s tím musí panovat spokojenost. Více o závodě píšu tady.
Čt 22.8. CZ AR
Pá 23.8. CZ AR
So 24.8. Volno (Pivní štafety se nepočítají)
Ne 25.8. Klus 57″/11,9km (Brno, Kamenný vrch). Potřeboval jsem se vyklusnout, ať mi po AR tolik neotečou nohy.

Tyto dva týdny byly ve znamení adventure race (AR) – v prvním týdnu jsem chtěl pošetřit kotník/nárt, když jsem po dlouhých zaznamenal bolest v týhle části těla a druhý týden už se konal samotný AR. Od neděle už nabíhá zase plný trénink. Tak za dva týdny zas.
Kilometry nesčítám, sčítat kolo a běh a násobit to silnicí nemá cenu, možná bych mohl sečíst hodiny, to když je závod, tak to pěkně vyletí nahoru 🙂

Rubriku pro tyhle dvojtýdenní výlevy jsem zatím nazval “trénink”, což není zrovna název, se kterým bych byl spokojenej (nemá to být jen o surovým tréninku), tak jestli někoho napadne něco lepšího, sem s tím.

Leave a Reply

Captcha *